Ocak 03, 2006

7 Evrenli Evren

Evren, bir birinin yapı taşı niteliğinde 7 âlem olarak yapılanmıştır. Her evren ayrı bir yapıya ve niteliklere sahiptir. Üstelik her evren aynı mekandadır. Bu durum insan vücudunun yapılanması gibidir.

İnsan vücudunun her yeri atomlarla kaplıdır. Buna atomik âlem diyebiliriz. Evrenin yapılanmasında, insan vücudundaki atomik âleme karşılık yıldızlar âlemi denk gelir. İnsanın her yeri atomlarla kaplı olduğu gibi, evrenin de her yeri yıldız âlemleriyle kaplıdır. Bu âleme yıldızlar âlemi diyebiliriz.

İnsandaki ikinci âleme gelirsek; o da atomların yapı taşı olduğu möleküler âlemdir. Möleküler âlem de yine aynı mekandadır. Yine onun mekanı insan bedenidir. Herhangi bir ilave olmadığı halde, bambaşka bir âlem teşekkül etmiştir. Evrende bu yapılanmaya, yıldız kümeleri denk düşer. Yani yıldız kümeleri de insan bedenindeki möleküller gibi bir yapıya kavuşmuşlardır.

Fakat onların yapı taşları yıldızlardır. Artık yıldızlar âleminden çok ayrı bir âlem olan yıldız kümeleri âlemi söz konusudur. Bu ikinci bir evrendir. Bu evren de birinci evrenle aynı mekandadır. Üstelik hiçbir ek madde katkısı olmadan birinci evrenin unsurları olan yıldız âlemlerinden teşekkül etmişlerdir. Aynı insan bedeninde moleküler âlemin teşekkülü gibi.

İnsanda üçüncü üst yapılanma makro moleküller şeklinde olmaktadır. Yine ek bir madde katkısı olmadan, çok sayıdaki atomların kimyasal olarak birleşmesiyle üçüncü âlem olan makro moleküller oluşmaktadır. Evrende buna karşılık olarak, yıldızlardan teşekkül etmiş olan galeksiler denk gelmektedir. İnsanda dördüncü âlem olarak organeller gelmektedir, sonra hücreler, daha sonra dokular ve 7. âlem olarak da organlar söz konusu olmaktadır.

Organların bütünlüğü ise asıl, son amaç olan insan âlemini meydana getirmektedir. Evrende de galeksiler, galeksi kümelerini, onlar kendi aralarında yeni bir yapılanmayı, Onlarda başka bir yapıyı, o da bambaşka bir âlemi ve en sonunda onların bütünlüğü tek bir âlem olan evreni oluşturmaktadır. Bu en mükemmel evrendir. Ayni insan bedenindeki en mükemmel âlemin insanın kendisi olması gibidir.

Bütünlüğün kendisi olan insan kendisini oluşturan 7 âlemin hepsinden çok üstündür. Varlığın bütünlüğü olan evren de kendisini oluşturan alt evrenlerden çok daha üstün niteliklerdedir.

Yani bir birinin yapı taşı olan 7 evren ve onların bütünlüğü olan 8. evren şeklinde varlıkta bir yapılanma vardır.
lunaris