Aralık 07, 2005

DİN BUDUR... - II

Din konusunda insanlığın büyük bir çoğunluğun 2 gruba ayrıldığını görüyorum;Bu büyük çoğunluğun da önemli bir kısmı beyinlerinde sanal bir Tanrı oluşturuyor ve dışında oluşturdugu ve muhtemelen de uzayda bir yerlere oturttuğu bir tanrı kavramına tapıyor.Peygamberlerde bu gökyüzünde bulunan Tanrı’nın özel olarak seçtiği insanlardan oluşuyor onlara göre,kimilerine bilgilerini kitaplaştırıp insanlarla bir postacı gibi paylaşmasını sağlıyor.Bazen direk yollardan iletişim kuruyor seçtiği insanlarla bazen de melekler aracılığıyla.Melek ise gökyüzündeki “Tanrı”sına hizmet ediyor,isteklerini yerine getiriyor.Herkes kendi inandığı kitaba uymazsa gökyüzündeki o muhteşem koltuğuna oturmuş Tanrı bizi öbür dünyada karşımıza çekip yargılayacak ve bunun sonucunda ya cennete gideceğiz ya da cehenneme…İnsanlığın kalan kısmı ise bunun bir güdülenme olduğunu,insan beyinlerinin sığınma ve korunma içgüsünden oluşturduğunu söylüyorlar ve böyle bir Tanrı’ya inanmıyorlar.
İleriki bilgilere de ulaşma ihtiyacı hissetmiyorlar.

Ne yazık ki her iki grupta Allah adıyla işaret edileni ve adına İslam Dini denilen sistemi anlayamıyor ve büyük bir yanılgıya düşüyor…

Dostlar,
Birgün sokağa çıkıp en fazla ne kadar yürüyebileceginize bir bakın,yürüyerek bu koskocaman dünyayı kaç yılda dolaşırsınız?
İşte bu kadar büyük bir dünya değil mi içinde yaşadığımız gezegen.
Bu koskocaman gezegen , içinde bulunduğu galaksi de toplu iğne başı kadar küçük kalıyor.Sadece samanyolu galaksisinde milyar çarpı milyar daha yıldız var ve milyar çarpı milyar tane daha galaksi var.
Bu da yetmiyor, bilim paralel evrenlerden ve çeşitli boyutlardan sözediyor artık.
Bu muazzam ve adil sistem öyle bir kurgulanmış ki her birim kendi özünden çıkıp kendi özüne geri dönecek şekilde bir rota izliyor.Bu daire şeklindeki rotayı genişletebilenler daha büyük bir hacimle geri dönüyor,bazıları ise daha kısa zamanda.
Bazıları ise rotayı bulamayıp sisteme yaramayan garbage(çöp) haline dönüşüyor.
İşte böyle bir kurgu var.
Sanal bir oyun belki de.
Bu sonsuz ,sınırsız,sürekli yenileme içinde olan ve büyüyen, herşeyi kapsayan,içi,dışı ve merkezi olmayan ve Allah adıyla adıyla işaret edilenin her birimde mutlaka ama mutlaka bir veya daha fazla özelliği mevcut.
Bu oyunda her birimin temel amacı özüyle birleşmesi ve bir bütün olabilmesidir.
Biraz önce bahsettiğim milyarlarca dünyada –tarlada -farklı farklı özelliklere sahip varlıklar bunun için varlar.
Bu muhteşem kurgu içindeki tarlalardan biri ama en önemlisi olan dünyamızdaki insanların da temel amacı bu, tıpkı diğer tarlalardaki varlıkların amacı gibi.
Dünyamızda bunu başaramayanlar başarasıya kadar farklı farklı dünyalarda gelişimlerine,özlerine kavuşma çabalarına devam ediyor.Dikkat edin,bu bir reenkarnasyon değildir.Reenkarnasyon yoktur ve bu dünyada insanlığa birkez şans verilir, dünyalarını değiştirirler,ruhlar hala nur haline yani özlerine kavuşamadıklarında hakettikleri mekana,boyuta ,farklı bir beden halinde farklı bir yere giderler.
Ya da bu sıkıntılarla hiç uğraşmadan dünyada kendi özüne kavuşur ve sisteme hizmet eden nurani bir varlıktır artık…
İslam Dini denilen sistemde özle kavuşabilme kuralları nelerdir gibi çok uzun bir konuyu kısaca toparlamaya çalışacağım;
1-Yukarılarda bir yerde Tanrı yoktur,O her boyutta,katmandadır.Onun bir merkezi yoktur,bulunduğu yerde,içide dışı da yoktur.Her birimde de kendi özelliklerinin bazılarını yansıtmıştır.Bu gerçeği görebilmek bütün bakış açınızı değiştirecek ve Kur’an-ı Kerimi bu bilinçle okuyacaksınız.Namazı,dua gibi çalışmalarınızı da.
2-İslam Dini’ndeki 5 çalışmayı yerine getireceksin;Ama
Namazı,Gökteki bir Tanrı’ya sanki ihtiyacı varmış gibi rüşvet verirmişcesine kılarak değil.
Gökte bir Tanrı ya da Allah adıyla etiketlendirilmiş bir varlık yoktur.
Bu sonsuz sınırsız muazzam sistemdeki birçok varlık içinde insanın yeri çok önemlidir.Çünkü Allah adıyla işaret edilenin tüm özellikleri insanda mevcuttur.İşte bu kurguda özüne ulaşabilmek için kaldırman gerek 5 duyun ve kullanabildiğin kadarıyla beyin kapasitenin gelişimi gereği özellikle verilmiş bir nevi sınavdır.Öncelikli amacın gerçekte olmayan beden kıyafetini çıkarıp bir kenara koyabilme yetisini kazanabilmektir.İşte namazı bu bilinçle kılmazsan dünyanı değiştirdiğin zaman namazla kazanacagın ve ruhuna yükleyip o ortamda biraz daha rahat ettirecek dalgalardan başka gerçek sonuca ulaşamazsın.,özüne kavuşamazsın.
Eğer temel amaç özüne kavuşabilmekse bunun için,iiçindeki özelliklerini ortaya çıkartman gerekmektedir.
İnsanlar kısıtlı kullandırdıkları,yeni datalara kilitledikleri beyinlerini açamadıkları sürece bunun gerçekleşmesi mümkün değildir.
Zamanın birinde kendi ellerimizle yapacağımız ve insani düşünebilme yeteneği de vereceğimiz robotlara da o programı yüklersen aynı şekilde namazı kılarlar.Piyasa da namaz kılan robotların birgün satılacağını bugün gibi biliyorum.
Ya namaz kılan robot olacaksın,
Ya da içindeki o muhteşem ve sadece insana özgü özelliklerini ortaya çıkarmak için namaz kılacaksın.Miraç bilinciyle.
İşte bunun için namaz gereklidir.İstediğin gibi iyi bir insan ol.İçindeki özelliklerini keşfemediğin ölçüde senin için bilim kurgu oyunu devam edecek,burada çektiğin sıkıntılara benzer ya da çok daha ağır bir biçimde.
Fatiha’yı,euzu.leri robot gibi ezbere değil,anlamını OKUyarak,bilerek.Anlamlarını gökteki bir Tanrı’yı düşünerek değil ,kendi içindeki o muhteşem kuvvelere ulaşabilmek için bilmen önemlidir.Her gerçekleştirdiğin fiilin anlamlarını bilerek kılacağın her namaz o kuvvelerini harekete geçirir.Günde 5 vakittir.Dünyamız oluş gayesi itibariyle negatif dalga üretir.Eğer sen her vakit namazda bu dünyanın bir oyundan ibaret olduğunu,
Amacının ise özüne kavuşmak olduğunu
Esasında sen,sen olmadığını,
Anlayıp namazını miraca ulaşarak bitirsende çoğunlukla negatif yüklü dalgalar bir sonraki namaza kadar bir miktar daha sana yüklenecektir.
Ve sen bir sonraki namazda o negatiflikleri de temizleyeceksin.
Ya günde bu şekilde toplamda 21 dk civarı bu eyleme vakit harcayacaksın.
Ya da dediğim gibi istediğin kadar iyi insan ol bu dünyadan sonrada sıkıntılı yolculuğuna devam edeceksin.
NAMAZ İÇİNDEKİ KUVVELERİNİ ORTAYA ÇIKARTACAK OLAN EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİRİDİR.

Bir diğeri ramazan ayında tutacağın adına oruç denmiş çalışma.
Oruçta da temel mantık aynıdır.Ruhunda her eylemini,düşünceni kayıt altına alan bir nevi bilgisayar chip.i mevcuttur.Aynı zamanda ruhuna dünyanın yüklediği negatif elektrik dalgaları vardır.Ramazanda bir ay sabah güneş doğarkenden akşam güneş batasıya kadar geçen zaman içinde hiçbirşey yemeyip içmezsen bu negatif dalgalardan temizlenir ve öbür dünyanın değişik atmosferik yapılarından( örneğin radyasyonik bir bölümden mutlaka geçeceksin)korunacağın pozitif dalgalar kazanırsın.Bu dalgalar kayıt altına alınır.

Ve zekat denilen çalışma.
Sistemde karşılıksız paylaşmayan kimsenin yeri yoktur.
Bilgini de, paranı,servetini de paylaşacaksın.
Maddi gelirinin paylaşılması kuralı minimum %2.5…

Hac çok önemlidir maddi gücün varsa:Dünyanın,ruhuna o kadar yoğun bir şekilde pozitif dalga yüklediği ve negatif tüm etkilerden temizlediği bir nevi seni yıkadığı en önemli yeridir.

İşte bu bilinçle gerçekleştirdiğin çalışmalardan sonra az sonra bahsedeceğim 2 düşmanını da yok etmiş olursun.
Ve Allah’la bu dünyada bir bütün olursun
Benlik gütmezsin artık,gurur,kibir kalmamıştır sende.
İnsanları türü,cinsi,kimliği,ırkı,milliyeti,dini ne olursa olsun seversin,iyi geçinirsin,onlarında esasında halife kılınmış(bir ayettir) muhteşem varlıklar olduğu bilinciyle.
Herkese adil davranırsın,her verdiğin karar da adil olur.
Sonsuz bir merhamet güdüsü gelişir sende.
Kimsenin hakkını yemezsin,kimsenin dedikosunu yapamazsın,Gıybet yanından bile geçmez.

Bu oyunda sana iki düşman verilmiştir.Alt etmen gereken 2 düşman…
Biri dışında,diğeri içinde…

Dışındaki düşmanlar bilim tarafından kanıtlanamadığı için hala tanımlanamayan uçan cisimler demişlerdir,kısaca UFO. İslami literatürde arapça yine o anlama yakın bir şekilde CİN demiştir.
Işınsal, 5 duyumuzla görülemeyen ,farkedilemeyen bu varlıklar bizi görürler ve tabir-i caizse bizi kıskanırlar sürekli.
Evet kıskanırlar.
Çünkü düşünürler ki kendileri bizden daha üstün,hoop deyiverince dünyanın bir ucundan bir ucuna gidebiliyorlar,son derece hızlı bir şekilde hareket ediyorlar,bizim düşüncemizi okuyabiliyorlar,okudukları gibi beyinlerimize gönderdikleri etkilerle(impulse.larla)istedikleri gibi hareket ettiriyorlar,istediklerine inanmamızı sağlayabiliyorlar,düşünce tarzımız neyse bizleri çözüp o doğrultuda saçma sapan fikirlere boğabiliyorlar.,çeşitli boyutlarda hareket edebiliyorlar…
İşte bu kadar güçlüler onlar kendilerine göre
Peki o zaman niye kıskanıyorlar?
Güçlü güçsüzü kıskanır mı?
Onlar bizim bilmediğimiz muhteşem gücümüzün farkında dostlar.Bu yüzden kesinlikle dışımıza yöneltmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.Çok da uzun bir zaman sonra olmayacak bir şekilde görünür hale de gelecekler(Hz Muhammed SAV’in sözüdür;ahir zamanın bir bölümünde cinler görünür olacak)Yani bilim kurgu gibi…Bir dönem sonra etrafımızda tuhaf tuhaf varlıklar dolaşmaya başlayacak ve bizimle bir türlü bir savaş içine girecekler.İçlerinden liderleri -ki dini terminoloji adına deccal der-içimizden birçoğunu Tanrı olduguna ikna da edecek.Çünkü belki istediği zaman rüzgarı estirecek,istediği zaman yagmur yağdıracak,istediğinde güneş açtıracak,ölüleri diriltecek,olağanüstü şeyler yapacak.
İşte buranın sanal bir tarla,dünya olmadığını düşünen ve dışında bir yerlerinde mekanlandırdığı,sınırlandırdığı Tanrı'ya inanlar ve ona ibadet yapanlar inanacak...
Ancak böyle bir varlık Tanrı olmalı diyecekler ve kabul edecekler.(Yine Hz Muhammed SAV .in sözüdür ona birçoğumuzun inanacağı)
İşte dünyamızdaki oyunlar bunun için dönüyor,tezgahlanıyor
Şimdiden daha gelmeden Onun Tanrı olduğuna inan birçok devlet adamı var,birçok inanamayacağınız kadar zengin insan ve sözde hümanist örgütler var.
Çünkü kullanacağı kavramlardan biri de sözde hümanistlik…
İnsan varlığında ,kılığında olmayacak muhtemelen.Ordusu da.
İşte onların amacı bizi dışımıza yönelterek bu savaşı kazanmak…
Dışımıza yönlendirirler beynizime gönderdikleri impulse’larla.
Dışımızdaki Tanrı’ya
Dışımızdaki medyaya,kültüre,magazine,dizilere,sinemaya,TV’ye
Dışımızdaki siyasete,
Dışımızdaki müziğe,içimizdeki kuvvelerimizi ortaya çıkarmaya yardımcı tınılara değil.
Dışımızdaki maddiyata,kariyere,şana, şöhrete
Dışımızdaki sisteme…

Bize güçlü olduğumuzu,onlardan kat be kat güçlü olduğumuzu unutturmak isterler.Bunun farkındadırlar.Bilirler bizim bilmediğimiz gücümüzü ve uğraşırlar.Bize bedenden ibaret olduğumuzu iknaya çalışırlar,İstedikleri, bizlere hayvanın yapabildiği şeyleri yaptırıp insanımsı varlıklar haline dönüştürmektir.Yemek,içmek,çoğalmak ve düşündürtmemek…Beyinlerimizi yeni datalara kilitlemek.Günah olduğu varsayımını impuslarla göndererek bir çok doğru düşünceni engellemek.

Bu kurgudaki diğer düşmanımız ise benliğimizdir,nefsimizdir,egomuzdur.
Yine içindeki güce yönlenmeni engeller.Hayvanımsı insanımsı yaşamanı ister.

İşte böyle sevgili dostlar.
O kadar uzun bir konu ki…
Özetle
DIŞINDA BİR YERLERDE BİR TANRI,YA DA ALLAH ADIYLA İSİM VERDİĞİN BİR VARLIK YOKTUR,SADECE ALLAH VARDIR.
İÇİNDEKİ O GÜCE ULAŞMAYI BAŞARMIŞ İNSANLAR MEVCUTTUR.BAZILARI ONLARA BİLGE DER,BAZILARI EVLİYA,BAZILARI EREN.ONLARIN DA ARALARINDA ULAŞABİLDİKLERİ ÖLÇÜDE HİYERARŞİK BİR YAPI VARDIR.
AYRICA RASULLER VE NEBİLER MEVCUTTUR EVLİYALARDAN FARKLI OLARAK.
ONLAR BİR MESSENGER,POSTACI DEĞİLDİR,YUKARIDAN ALDIKLARINI İLETMEZLER.
İÇLERİNDEKİ O İLAHİ KUVVELERE ULAŞMIŞ VE ÇOK ÖZEL BİR BOYUTA GEÇMİŞLERDİR.
ONLARIN İÇİNDE DE DAHA DA YOL KATEDEBİLMİŞ ÖZEL BİLİNÇLER DE VARDIR.SİSTEMİN TAMAMNI ZAMANDAN VE MEKANDAN UZAK BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİP O İLAHİ BOYUTTAN ALDIĞI BİLGİLERİ VAHİY YOLUYLA İNSANLARLA PAYLAŞANLARDIR.
EN ÖNEMLİ VE EN ÜST MERTEBEYE DE HZ MUHAMMED AS GELEBİLMİŞTİR.
İNSANLARA DA BENZETMELERLE DOĞRULARI ANLATMAYA ÇALIŞMIŞTIR.
MELEKLER DE BİR VARLIK DEĞİL BİR NURANİ KATMANDIR.
BU NURANİ KATMANI EGER İÇİNDEKİ O İLAHİ BOYUTLARA ULAŞABİLMİŞSEN BEDENİNİN VE BEYNİNİN PROGRAMLANMASI DAHİLİNDE BEYNİN O NURANİYETİ BEDENLEYEREK İNPUT OUTPUT ŞEKLİNDE ORTAYA ÇIKARIR. VE SEN SANKİ ONLARI BEDENLENMİŞ GÖRÜRSÜN.TIPKI AZRAİL GİBİ…EGER DATALARI SÜREKLİ KAYDEDEN CHİP.İN ORTALAMASI NASILSA O AZRAİL SURETİ DE O ŞEKİLDEDİR.
İLAHİ KUVVELERİNE,ÖZELLİKLERİNE ULAŞABİLMEN İÇİN
SEVGİ DOLU OLMAK ZORUNDASIN,GIYBET,DEDİKODU YAPMAMALISIN,ADALATE ONEM VERMELİSİN,KİMSEYİ AYIRMAMALISIN.BEYNİNİ YENİ DATALARA KİLİTLEMEMELİSİN.AİLENE,AKRABALARINA ÖNEM VERMELİSİN,TİTİZ OLMALISIN,ÇALIŞKAN OLMALISIN,TEMİZ OLMALISIN.GÜLERYÜZLÜ OLMALISIN.
VE SÜREKLİ SORGULAMALISIN…
YETER Mİ?
HAYIR
İSTEDİĞİN KADAR BOYLE BİRİ OL,
YUKARIDA BAHSİ GEÇEN NAMAZ,ORUÇ,ZEKAT HAC GİBİ VE İÇİNDEKİ BULUNAN O SIFATLARI TEKRARLAMAN GİBİ ÇALIŞMALARI YAPMAZSAN SADECE POZİTİF ENERJİ DALGALARININ BİR KISMINI ALARAK ,DÜNYANI DEĞİŞTİĞİNDE YOLCULUĞUNA DEVAM EDERSİN ALABİLDİĞİN ÖLÇÜDE RAHATLAYARAK.
AMA BU SIKINTILI YOLCULUK TAMAMLANMAZ.
SİSTEM SON DERECE ADİLDİR,
VE ÖZGÜR İRADE ÜZERİNE KURULMUŞTUR.
YA ÇÖP OLACAKSIN,
YA DA KURULAN BİR ORDUNUN EN AZINDAN BİR ERİ.

Diğer bahsetmek istediğim cennet,cehennem gibi diğer konuları ise bir başka yazımda inşaallah paylaşacağım.

Herkese sevgi ve saygılarımla.

“Allah beni yanlış yönlendirmelerimden ve bilgilendirmemden korusun”