Aralık 07, 2005

vee Amerika Aya Ayak Bastı ( ! )

USA Ay a gittimi gitmedimi diye son 2-3 gündür bi araştırma yaptım başta tamamen uzaya ayak basıldığı iddiasıyla araştırmaya başlamama rağmen benim kanaatim aya gidip ayak basmanın tamamen yalan olduğu yönünde
neden boyle bir sey yaptığına gelince 1957 de Rusya ilk defa dünya yörüngesine uydu yerleştirdiğini soyleyince USA bundan çok korkuyor hatta Washington post Rusyanın aya füze üssü kurup atom bombası atabilecegini filan yazıyor
neyse garipliklere gelecek olursam
- ayda cekilen video goruntulerin ebakarsak eger sanki yerçekimi azmış gbi duruyor ama filmi 2 kat hızlandırırsak normal bir çölde koşan insan yada giden araç gibi.
-USA bayrağını ayın yüzeyine dikmekte bi hayli zorlansalarda bırakıp yanından uzaklasırken bayrak dalgalanıyor :) havanın dogal olarakta atmosferin olmadıgı bir yerde bayragın dalgalanması ne kadar mantıklı siz düsünün:)
-Uzay mekiginin modülü aya inis yapıyor ve indigi yerde o sıcaklıga ragmen hic yanık izi yok oysa osnradan gonderilen insansiz araclarda bu yanık izi var. Nasa yetkilileri toz nedeniyle yanık ollmadı diyorlar ama bu defa mekigin aya indigi genis ayakcıklarda hic toz yok:)
-aracı kullanmaktan cok aciz olan ekip 6 defa aya iniyor ve hic sorun olmuyor. mekigin tasarımcısı aya gidip geri canlı ihtimali neredeyse % 0.0017 yani imkansız gibibi durum diyor.
-aydaki tek ışık kaynağı güneşken astronot resimlerinde ki gölgeler ışık kaynagının cok farklı yönlerden geldigini gösteriyor ve profesyonel fotografcılar bunun ancak ısıklandırma ile mumkun olacagını soyluyorlar.
-mekik ten inen astronot karanlık bölge tarafından iniyor ama astronotun tum kıyafetindeki en ince ayrıntı bile görünüyor :)
-mekik farklı gunlerde farklı yerlerde cekim yaptıgını soylerken 2.5 mil ilerliyorlar ve goruntu geliyor aynı :) filim ustuste bindirildiginde goruntude hic bir fark yok.
-kamerada bulunan + isareti bazen goruntulerin arkasında kalıyor :) buda goruntunun ustune resimlerin bindirildigini gosteriyor.
-Gus Crissom adlı astronot apollonun bilgilerini dışarı sızdırıyor ve herkez öldürülmesini beklerken yakalanıyor ve bir müddet sonra yeniden mekik araştırmasına katılıyor ve bir denemede 3 astronot mekige biniyor kapatılıyor mekigin ici birden alev alıyor ve kapılar acılamadıgından 3 astronot icerde yanarak ölüyor.
-uzayda dunyanın 500 mil dışında güneşteki patlamalardan kaynaklanan çok kuvvetli bir radyasyon var işte bu radyasyon nedeniyle Ruslar asla aya insan indirmedigini acıklarken ve bu radyasyondan kurtulmak icin cok kuvvetli radyasyon onleyiciler kullanmısken apollo nn kagıt kadar ince aluminyum la bunu engellems olması imkan dahilinde bile degil.
-kameraların goruntusu cok cok bozukken mukemmel fotograflar cekmesi ayrı bir komedi :)
-boron adlı bir astronot apollonun tam bi fiyasko oldugunu soyluoyr ve 500 sayfalık bi rapor hazırlıyor meclis e ama arabasına tren carpıp ölüyor aile si ile birlikte ölürken raporu asla bulunamıyor .
-ayrıca aydan kalkarken mekigin fırlatılması esnasında bırakılan lunar ın dan iz yok:)
hepsi bu kadar deil ama yazabildiklerim bu.