Temmuz 12, 2005

EVRİM YALANINI DİNE DAYANDIRMAK İSTEYENLER

Bazı arkadaşlar modern bilimin bile yalanladığı fikirlerini İslam gibi bir dine dayandırmak cehaletinde bulunuyorlar.Üstelik te hem bu dinin prensiplerine inanmıyorlar, hem de bu din üzerinde yıllarca ve yıllarca ilim yapan insanların tefsirlerini, açıklamalarını görmezden geliyorlar….Ne büyük bir cehalet ve yanılsama…İşlerine geldiğinde inanmazlar, işlerine geldiğinde kur’anı örnek gösterirler.Bu iddialara cevap vermek bile yersiz aslında, ama yazmak zorunda kaldım yine…
Sözüme şu ayetlerle başlamak istiyorum....

Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Al-i İmran Suresi, 78)

Ayette açıkça gördüğümüz gibi ayetleri farklı yorumlamak, aslından saptırmak Allaha karşı yalan söylemek anlamına gelmektedir.Ve Allah bazı insanların kendi kitaplarını çarpıtacağını bir takım yanlış düşüncelerinin kaynağını Kur’an da arayacaklarını biliyordu.Müslümanlar olarak hepimiz bilmekteyiz ki İnsanın ilk atası Hz. Ademdir.Eğer gerçekten Hz.Ademden önce yarı maymun, yarı insan canlılar yaşamış olsaydı Allah Kur’an-ı Kerimde bunu bize açık bir şekilde bildirirdi.Kur’anın apaçık olması ve kolay anlaşılır olması evrimsel yaratılış iddialarının gerçek olmadığını bize göstermektedir.
"Size ne oluyor ki, Allah'tan bir vakarı ummuyorsunuz? Oysa O, sizi gerçekten tavır tavır yaratmıştır." (Nuh Suresi, 13-14)
Etvar kelimesi tavır, halet, durum anlamına gelen Tavru kelimesinin çoğuludur.Haller durumlar anlamındadır.Ve Kur’anın çeşitli ayetlerinde geçmektedir.Yani, insanın ana rahmine girmeden önce ve girdikten sonraki durumları…
Evrimcilerin savunduğu ayetlerden biri..
Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık. (İnsan Suresi, 2)
Evrimsel yaratılışı savunanlar arkadaşlar birçok ayette geçen "insanın sudan yaratıldığı" şeklindeki ifadeleri de kendi iddialarına bir delil olarak göstermeye çalışmaktadırlar. Sudan hareketle bütün canlıların oluştuğunu iddia etmektedirler. Oysa damla-nutfe nin karşılığı meni dir.Allah insanı meniden bir parça olarak yarattığını açıkça belirtmiştir.
Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkca göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
Ayette bir insanın yaratılış aşamaları tarif edilmektedir. Birinci aşama olan toprak, insandaki temel mineralleri ve elementleri içeren hammaddedir. İkinci aşama ise bu elementlerin, anne karnındaki yumurtayı döllemek için gerekli yapıya ve genetik bilgiye sahip olan spermleri içeren ve Kuran'da karmaşık bir su tabiriyle (kadın ve erkek) tarif edilen menide biraraya gelmesidir. Kısacası insanın temel hammaddesi topraktır. Toprağın özü, bir damla menide o insanı meydana getirecek bir şekilde toplanmıştır. Ayette bu "su" aşamasının hemen ardından insanın ana karnındaki gelişim aşamaları belirtilmiştir. Oysa evrim teorisi, canlılığın sözde suda başlamasından insanın ortaya çıkması arasında milyonlarca farazi aşama (ilk hücre, tek hücreliler, çok hücreliler, omurgasızlar, omurgalılar, sürüngenler, memeliler, primatlar vs. ve bunların sayısız ara aşamaları gibi) olduğunu var sayar. Ayetteki sıralamada ise hiçbir şekilde böyle bir mantık ve tarif olmadığı çok açıktır. İnsanın bir damla su halinden sonra alak haline geldiği bildirilmektedir.
O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)
Yukarıdaki ayet ayrıca big bang teorisini doğrulamakta ve bir zamanlar yerlerle göğün bitişik olduğunu apaçık söylemektedir.
İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı? Dökülüp atılan bir sudan yaratıldı. (Hulika min main dafikın) (Bu su,) Bel kemiği ile kaburgalar arasında (ki organlar)dan çıkar. (Tarık Suresi, 5-7)
Bazı evrimci arkadaşlar insanın sudan yaratılmasının evrimi desteklediğini öngörüyorlar.Oysa bu kadar yanlış bir yorum daha olamaz! Allah burada insanların ve diğer canlıların temel malzemesinin su olduğunu belirtmektedir.Modern bilim de kabul etmiştir ki insan vücudunun yüzde yetmişi sudur.
Bu ve buna benzer Kur’an da örnekler çoktur.Hepsini verirsem yine buraya sığmaz…Yine aynı şeyler;her şeyi ben bilirim tavırları ve benim dediğim doğrudur, siz bir şey bilmezsiniz tavırları….
Yaw sizin söylediğiniz çıkarsamalara kargalar bile güler, yazıktır, yapmayın böyle.Yalan yanlış temelsiz iddialarınızı Kur an gibi yüce bir kitaba dayandırmayın.Daha islamın İ sinden bile anlamıyorsunuz ve yaşadığınız memleketteki insanların inançlarına saygı göstermeme gefletinde bulunuyorsunuz…Bırakın şoven ağzıyla konuşmayı.Bahsettiğiniz ayetlerle alakalı olarak yüzlerce tefsir var bir siz mi doğruyu biliyorsunuz yani?Arapça bir fiilin çekimini bile bilmeyen sizler kuran hakkında yorum yapıyorsunuz. Güldürmeyin kendizi insanlara, bir insan bu kadar cahil ve doğru yoldan çıkmış olamaz…Atalarınız islamiyet için kıtaları fethetmişler, islamiyet için ölmüşler.Sergilediğiniz bu tavırlar her şeyden önce onlara ihanettir.