Ocak 19, 2005

Ilk Tsunami bombasi..

Ilk Tsunami bombasi 2.Dunya Savasi sirasinda denendi!
Yeni aciga cikartilan ve savas zamanina ait olan bir belgeye gore Yeni Zellanda kiyilarinda atom bombasi kadar etkili olan mukemmel dalga bombasi denendi.


New Zealand Herald gazetesinin bildirdigine gore, Auckland Universitesi profesorlerinden Thomas Leech 1944 ve 1945 yillari arasinda Whangaparoa bolgesinde sualti patlamalari sonucu olusan mini tsunami dalgalariyla ilgili calismalarda bulundu.

Leech'in bu calismalari ABD icin cok buyuk bir onem tasimaktaydi.Donemin ABD savunma gorevlileri konuyla ilgili olarak bu calismalarin 2.Dunya Savasi'ndan once bitmesi halinde yaratilacak dalgalarin savasta atom bombasi kadar rol oynayabilecegini belirttiler.

"Project Seal" olarak isimlendirilen tsunami bombalariyla ilgili dokumanlar Yeni Zellanda Dis iliskiler ve Ticaret Bakanligi tarafindan aciklandi.Uzerinde "top secret" damgasi olan belgelere gore ABD ve Ingiltere 2.Dunya savasi sonrasinda da tsunami dalgalariyla ilgili calismalarda bulundular.Hatta profesor Leech'i ABD'nin nukleer denemelerini izlemesi ve kendi calismalarinda kullanmasi icin Bikini
Atoll'e de gondermeyi dusunduler.ABD'nin atom bombalri denemeleriyle ilgili kurulda ye ralmasina
ragmen Prof Leec Bikini Atoll'e gitmedi ve yerine Dr Karl Compton gonderildi.

Dr Compton' , 1946'da Washington'dan Wellington'a gonderilen bir mektupta Profesor Leech'in calismalarindan etkilendigini ve konuyla ilgili arastirmalarin derinlestirilmesi icin teknik datalarin Profesor Leech tarafindan Yeni Zellanda hukumetine bildirilebilecegini soyledi.

Leech ulkesi Avustralya'da 1973 yilinda hayatini kaybetti.

Bu konuyla ilgili haberler o donem dunya basininda cok buyuk spekulasyonlar yaratti.Yuksek rutbeli Yeni Zellanda'li ve Amerikali askeri gorevlilerin arastirmalari desteklemelerine ragmen calismalarin surmesi sebebiyle herhangi bir detay kamuoyuna aktarilmadi.

Leech'in mestektaslarindan Neil Kirton New Zealand Herald gazetesine yaptigi aciklamada bu calismalarin tsunamiler yaratacak su alti patlamalrini da kapsadigini soyledi.

Ordunun gozetiminde o donem bir dizi kucuk olcekli su alti patlamalari Pasifik'te veWhangaparao'da yapildi. Kirton'a gore halkin bu durumu fark edebilecegi endisesiyle genis olcekli bombalarin sualtinda test edilmesinden cekinildi.
Kaynak : propagandamatrix.com

Konuyla ilgili oteki makale
: ABD'nin elindeki en buyuk silah HAARP Dosyasi
Konuyla ilgili genis bilgi veren site
www.geocities.com/mavidosya