Temmuz 19, 2005

Yeni Pentagon Raporu/Uzay Savaşları

Pentagon raporu" mu dediniz?

Hani derler ya, kötü haber paldır küldür verilmez, alıştıra alıştıra söylenir diye, işte şanlı Anglo-Sakson medyası da, Pentagon'un "çok gizli raporunu ele geçirdiğini" duyurarak, yakın gelecekte gerçekleşmesi beklenen olaylarla ilgili "ısındırma turları"na başladı.

Geçen hafta, 2 haber aşağı yukarı aynı anda belirdi gazete sütunlarında: Biri, "küresel ısınma" nedeniyle 20 yıl içinde "kıyamet" yaşanacağına ilişkin Pentagon raporuydu. İkincisiyse, "uzay savaşları" hazırlığı.

Önümüzdeki 8 Haziran'da, Venüs gezegeninin "transit geçiş çifti"nden ilki yaşanacak. İkincisi ve bu yüzyıldaki sonuncusu da, 2012'nin 6 Haziran'ında gerçekleşecek. Mayalara göre 8 güneş yılıyla, 5 Venüs (sinodik) döngüsü arasındaki bağlantı, evrenle ilgili "kutsal" ve oldukça "kritik" bir zaman dilimine işaret eder. Venüs'ün 2004 ile 2012'ye rastlanan iki transiti arasındaki 8 yıllık süreç de, "çağ sonu"na giden yolda "son dönemeç" oluyor. At yarışı jargonuyla söylersek, bu haziranın 8'inde, "son düzlüğe giriyoruz."

Duyulansa, "bariyer dibinden kopup gelen" Marduk'un ayak sesleri; Pentagon'un "küresel ısınma raporu" falan değil. Dönüşüm ve değişime hazır mısınız?

2010 Uzay Savaşları projesi!

Space.com'un verdiği habere bakılırsa, Amerikan Hava Kuvvetleri, çok yakın geleceğe yönelik ayrıntılı ve "fütüristik" bir savunma planı hazırlamış. "Dönüşüm" adını verdikleri bu planı 176 sayfalık bir dokümanda anlatan USAF kurmayları, ciddi bir "uzay savaşı"na hazırlanıyor gibi. Plan, kısa-orta-uzun vadeleri içeriyor ve her bir dönem için ayrı hedef konmuş. Bugünden, 2010 yılına dek geçecek süre, kısa vadeli plan olarak değerlendiriliyor ve "acil hazırlık" girişimlerini belirliyor. Asıl önem verilense, orta vadeli plan; yani, 2010-2015 arası. Amerikan kurmayları, bu dönemde bir "uzay savaşı"na hazır olmak gerekliliğinden söz ediyorlar. 2015'ten sonrasıysa, uzun dönem planı kapsamında değerlendiriliyor ve "denetim-üstünlük-egemenlik" motiflerini içeriyor.