Mart 03, 2005

Insanligin yuzlestigi jeolojik silahlar

Insanligin yuzlestigi jeolojik silahlar : HAARP
Bircok bilim adamina gore, Avrupa'da ve Asya'da meydana gelen ekolojik felaketlerin arkasinda gizli ve yaptirima dahil olmayan jeolojik silahlarin kullanilma ihtimali oldukca guclu.

Bu noktada sunu hatirlatmada fayda var,1970'lerin sonunda Abd ile Sovyetler jeolojik silahlarin askeri amacla kullanilmasini yasaklayan bir anlasma imzaladi.Jeo-fizik silahlarin kullanimi bilimsel arastirmalar ve teknolojik denemeler bahanesiyle yapiliyordu.

Bircok uzmana gore,HAARP (High Frequency Active Auroal Research Program) bu durumu tarif etmektedir.1980ler'de Amerikali bilim adamlari bu baglamda bir program gelistirerek atmosferin,iyonosferin ve magnetosferin tabakalarini degistirecek metodlari gelistirerek patentlerini aldilar.

Ukrayna Parlamentosunda gorev yapan Yuri Solomotin'e gore,Amerika atmosferi isitma ozelligine sahip yuksek frekansli bir yansiticiyi insa etti.Bu yansiticiya bagli olan ve iyonlara guc pompalayan plazma uzaydan kontrol edilme ozelligine sahip.Bu plazmayla atmosfer,iyonosfer ve magnetosfer uzerinde yonlendirici etkiler birakmak mumkun.Bu mekanizmayla ilgili yeryuzu baglantilari Norvec'in Tromso kasabasina ve Amerika'nin Alaska'daki askeri ustune insa edildi.

Bu durumla ilgili asil sorun Greenland'a yerlestirilen 3. yansitici.Bu yansitici ile Amerika, Atlantik'ten ve Pasifik okyanuslarindan gelen etkiyle Avrupa'yi kontrol altinda tutabilmektedir.

Teorik olarak bu sistem dunyanin herhangi bir yerinde sel baskinlarini,tayfunlari ve tornadolari programlama ozelligine sahip olup,herhangi bir ulkedeki haberlesme de dahil,sivil ve askeri elektronik sistemleri felc edebilmektedir.

Ukrayna gazetelerinin iddiasina gore,dogal ve teknolojik felaketler-Lviv'deki hava gosterisinde oldugu gibi-Amerika'nin dusuk kapasiteyle yaptigi , cografi silahlarin bir denemesinin sonucu olabilir.

Isin baska bir ilginc tarafi cografi silahlarin kullanimini engellemek ve dunyayi buyuk bir felaketten kurtarmak icin herhangi bir kurum, kurulus ve politik grup bir sey yapmaktadir.Onemle vurgulanmasi gereken husus bu silahlarin tam olarak kullanimi butun dunyayi buyuk bir felaketin esigine getirmesidir.

Bu konuyla ilgili olarak Rusya parlamentosunun alt kanadi olan Duma'nin dort komitesi 1 yildan fazla bir suredir calismalar yapmakta, HAARP'in yaratacagi felaketlere karsi Baskan Putin'i,Birlesmis Milletler'i,hukumetleri,bilimadamlarini ve medyayi goreve cagirmaktadir.

Bunlara ek olarak Rusya Parlamentosu'nda Savunma Komitesi baskanligi yapan General Andrei Nikolaev,Duma'daki enformasyon komitesi utesi Tatiana Astrakhankina ve Yuri Solomatin HAARP calismalari icerisinde jeolojik silahlarin kullaniminin Buyuk bir global tehlike yaratacagini onemle vurgulamaktadirlar.

Bu konuyla ilgili daha detayli bilgi edinmek icin lutfen www.geocities.com/mavinokta adli siteyi ziyaret ediniz