Eylül 05, 2005

RECEP TAYYİP VE AYDINLAR

Bu güne kadar ABD'li abileri ve çevresindeki danışmanları dışında kimseye kulak asmayan Recep Bey ne oldu da aniden bir takım aydınlarla -ki aralarında kendi istediği kişiler de var- toplanıp ne olacak bu memleketin hali toplantısı yapmaya karar verdi acaba ? Buna karşılık gelen 4 cevap aklıma geliyor:
1- Bu ülkenin hiçbir sorununa akılcı ve kalıcı bir çözüm üretemeyen bu hükümet -ki zaten bunu yapabilecek tecrübe ve bilgi birikiminden yoksunlar- bu sorunu da aydınlara pas edip aradan sıyrılmayı düşünüyor olabilir. Sonuçta yine tartışıla tartışıla gündemden düşüp gidecek bu konu.Belki kısa bir süre için silahlar susacak,mayınlar patlamayacak,askerlerimiz ve insanlarımız yalancı bir bahar yaşayacak.Görüntü olarak Recep Bey bir hamleyle terörü durduran kişi olacak.Erken seçimde de bunu bir propaganda malzemesi olarak kullanacak tabi ki.
2- Terörist başının affedilip serbest bırakılması hala gizli bir gündem olarak mevcut olabilir.Belki de ABD ve AB bu yönde telkinlerde bulunuyordur gizliden.Bu sonuca varabilmek için de aydınlar kullanılıyor olabilir (onların birçoğunun kullanıma açık kişiler olduğu da malum.) Tartışmalar bu yönde gelişirse ve AİHM'nin bu konudaki kararı yeniden gündeme gelirse şaşırmamak gerek.Bunun toplumsal barışa büyük katkılar sağlayacağı safsatalarını duyabiliriz önümüzdeki haftalarda.
3- Yine dolaylı bir bağlantı olarak Türkiye'nin federasyonlara bölünmesi fikri gündeme gelebilir.Bu noktada insanlara ölümü gösterip hastalığa razı etme düşüncesi olabilir.Malum, AKP Ömer Dinçer'in hazırladığı Kamu Yönetimi Yasa tasarısını geçirmek için can atıyor.Daha önce Cumhurbaşkanından -özellikle bazı maddeleri- dönen bu Türkiye'yi bölme tasarısı bu yolla geçebilir. Bu da federasyona giderken önemli bir adım olacaktır bölücü güçler için.
4- Son bir düşüncem de şu:
AKP son zamanlarda artan terör olayları karşısındaki aciz bir görüntü vermiştir.Ordudan gelen "kısıtlı yetkiler"le ilgili açıklamaların yanı sıra vatansever çevrelerin işaret ettiği AB üyesi demokratik (!) İngiltere'nin yeni Terör Yasası benzeri bir yasa çıkarılması teklifini dikkate alamazdı.Böyle bir durumda AKP, DEHAP seçmeninden aldığı oyları kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.Zaten oylarının erimekte olduğu bir dönemde bir de Güneydoğudan gelecek oyları kaybetmek ağır olurdu.Bu yüzden Recep Tayyip demokratik görünümlü bir açılımla bu oyları cebinde tutmaya çabalıyor.
Sonuç olarak sebep ne olursa olsun yine samimiyetsiz tavırlarla karşı karşıyayız ve bu kadrolarla,yöntemlerle ve zihniyetle hiçbir sorunun çözüme kavuşma olasılığı yok malesef.

FOX