Mayıs 23, 2006

TÜRKİYE BURAYA NASIL GELDİ?

Güler Kömürcü, Sam Amca'mın etkin ve de yetkin çocuklarının son bir ay içerisinde ülkemize gelenlerine dikkat çekiyor: Richard Holbrooke... Kati Marton... Richard Perle... Marc Parris... Carol Migdalowitz... Fred Haynes... Henri Barkey, Clinton ve de Paul Wolfowits.

'ŞAHİN WOLFOWITS' DE BURADA... Washington'ın Şahin kanadından, Beyaz Saray'ın etkin ismi ve Irak'a kayıtsız şartsız operasyon isteyen Savunma Müsteşarı Wolfowitz'in portresine dikkat çekiyor Kömürcü:
Körfez Savaşı günlerinde etkin isimdi,
11 Eylül'den bir gün sonra Irak'ı ilk telaffuz edendi,
Yani Irak konusunda 'Amerikan Şahinlerinin lideri ve teorisyeni'
Asya'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı iken, Filipinler'de Marcos rejiminin devrilmesinde başrolü oynamıştı.
Ve de Derviş'in yakın arkadaşı.. (Derviş'le pazar günü baş başa uzun uzun sohbet etti)

GÜREL'E GÖRE İSTİFALAR KOMPLO

DSP'nin ağır topları Bakan Şükrü Sina Gürel ve İstanbul Milletvekili Masum Türker başta, bir grup siyasiye bakılırsa 'İstifalarda-Siyasetteki son gelişmelerde dış güçlerin komplosu etkili oldu.'

KÖMÜRCÜ'YE GÖRE KOMPLO DEĞİL YARDIM!..

Kömürcü; dış güç, dış mihrak-komplo iddialarının altının boş olduğu görüşünde. Ona göre "dünya devleri sadece bütün birimleriyle Türkiye'yi iyi izliyorlar belki de bizim bazı yerliler ellerindeki kartı dışarıdan birilerinin kopya çekmesine müsait tutuyorlar."

1.5 AY ÖNCE BELLİYDİ

Kömürcü, Washington'da, yaklaşık 1.5 ay önceden, bugün bizim şokla izlediklerimize aşina olduklarını ve final sahnesinin yakında başlayacağının belli olduğunu söylüyor.



İLGİNÇ ABD RAPORU

Konuyla ilgili olarak kısa adı CSIS olan ve Merkezi Washington'daki Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin Türkiye Direktörü Dr. Bülent Ali Rıza, 24 Mayıs tarihinde, Ecevit sonrası dönemin ertelenmesi başlıklı bir rapor yayınladı (bk.www.csis.org)

'DERVİŞ'E YOL VERİLECEK'

Hüsamettin Özkan ile Derviş arasındaki yakınlaşmaya dikkat çekti, DSP içindeki güç dengelerinin Derviş'e nasıl yol verebileceğini irdeledi, DSP'de istifalar olabileceğini ima etti, İsmail Cem-Derviş-Özkan'ı da içine alan, ilaveten yeni yüzlerin de katılımıyla gerçekleşecek yeni oluşumun sürpriz yapacağını söyledi...


ABD, TEK ADAM DEĞİL EKİP İSTİYOR

Kömürcü, Washington'ın raporunun kırkı çıkmadan gerçek olduğunu belirtiyor ve ekliyor, Washington'ın bir başka önemli düşünce kuruluşunun yönetimdeki isminden, Clinton'ın eski danışmanlarından olan (isminin açıklanmasını istemediği için yazamıyorum) Türkiye'ye de yakınlığıyla tanınan bir 'etkili' (yetkili değil etkili) bir ay önce yaptığimız görüşmede bendenize dedi ki:

'Türkiye için 'yeni formüller' arasında, 'tek adam' yerine 'ekip' siyasetinin geçirilmesi var ve bu çerçevede, İsmail Cem ile Derviş'i, Ecevit sonrasında aynı safta buluşturmak son derece faydalı olabilir. Derviş ille de birinci adam olacak diye kesin bir durum yok. Derviş pekala ikinci adam olabilir ama hangi koşullarda vitrine çıkacağı önemli. (lütfen bundan sonrasını çok daha dikkatle okuyunuz) Derviş bir kriz halinde 'öne' çıkabilir, bu Ecevit sonrası Kıbrıs tartışmalarının zirvede olduğu ya da bir ekonomik harp durumudur. Özellikle bir ekonomik harp ki bu durum pek uzak gözükmüyor, Derviş için zemin hazırlar... Eylüle kadar bu süreç tırmanacak...'

VE DERVİŞ KİLİT DURUMDA...

Peki şimdi ne başladı, ekonomik yangın mı? İşte yine Washington'ın tahminleri yine doğru çıktı, Derviş şu anda kilit konumda.
Son olarak; IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen geçtiğimiz hafta Türkiye'ye geldi ve 'Mevcut ekonomik program, makro ekonomik dengeleri geliştirirken belirsizlik de sürüyor ve yabancı yatırımcılar tedirgin' dedi.
Yine yaklaşık 1 ay önce Sam Amca'mın önemli düşünce kuruluşlarından EuroAsia bir rapor yayınladı ve Türkiye'ye yatırım yapan ya da yapacak olan yatırımcılarına 'durun-dikkat' mesajı verdi.

http://www.geocities.com/shongar/ankara.htm