Mayıs 23, 2006

FACİANIN NEDENİ DENEYLER Mİ?

Pentagon'un sipariş ettiği deneyleri yapan Columbia'nın Akdeniz ve Ortadoğu üzerinde kitle imha silahlarıyla ilgili deneyler yaptığı, dönüş yolunda taşıdığı kimyasal maddeler nedeniyle düştüğü iddia edildi...

Amerika ve müttefiklerinin Irak'a saldırısının Ortadoğu'da haritaları değiştireceğine dair spekülasyonlar devam ederken, Amerikan uzay mekiği Columbia'nın düşüşü, çarpıcı tartışmalara neden oldu. Florida'daki Kennedy uzay üssünden 16 Ocak 2003'de uzaya fırlatılan Columbia uzay mekiğinin, görevi sırasında yaptığı kimyasal ve biyolojik içerikli 80 deney, bu tartışmaların merkezinde yer alıyor.

NASA'dan yapılan açıklamalarda deneylerin biyolojik, kimyasal, tıbbi ve fiziki alanlarda yapıldığı resmen doğrulandı. Bazı çevreler bu deneylerin askeri amaçlı olduğunu, kimyasal ve biyolojik silah deneyleri yapıldığını, deneylerin çoğunun kimyasal saldırı sonrası çevre şartlarını tespit etmeyi amaçladığını ve bizzat Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un siparişi olduğunu belirtiyor.

HEDEF IRAK MIYDI?

Uzay mekiğinin deneylerini genelde Akdeniz ve Ortadoğu bölgesi üzerinde yapması da deneylerin Irak'a saldırı hazırlıklarıyla ilişkilendirilmesine yol açtı.

Columbia'nın 7 astronotu, yörüngede geçirdikleri süre boyunca 24 saat durmaksızın çalışarak bu deneyleri tamamladı. Deneyler yoluyla yeni teknolojilerin geliştirilmesi, kanser hücre araştırmalarının ilerletilmesi ve astronot sağlığının geliştirilmesi alanlarında ilerleme sağlanacaktı. İsrailli astronot İlan Ramon'un çalışma konusu, Akdeniz'deki çöl tozlarının çevre üzerine etkisiydi.

Deneylerin kimyasal silahlarla ilgili olduğu iddia edilerek, Amerikan yönetiminin, Irak'a karşı nükleer silah kullanma konusunda aldığı resmi karara atıf yapılıyor. Columbia'nın düşüşüne de taşıdığı kimyasal maddelerin neden olduğu öne sürülüyor. Rus kaynaklar, 80'e yakın bilimsel deney yapıldığını hatırlatarak, bu deneyler arasında Pentagon'un da siparişi bulunduğunu, dönüş yolunda mekikte bulunan patlayıcı veya kimyasal askeri amaçlı bir madde bilinmeyen nedenden kazayı tetiklemiş olabileceğini belirtti.

DENEY SONUÇLARI KAYBOLDU

NASA, uzay mekiği Columbia'nın dünyaya dönerken trajik biçimde parçalanmasının nedenini bulmaya çalışırken, mekikle birlikte çok sayıda bilimsel deneyin veri ve sonuçları da ortadan kayboldu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) görevli bilim adamları, Columbia mürettebatınca 16 günlük görev sırasında yapılan 80'den fazla bilimsel deneyin veri ve sonuçlarının bir bölümünün dünyaya "indirildiğini" ancak büyük bölümünün kazayla birlikte kaybedildiğini belirtti. Mekik mürettebatı tarafından "örümcekler, çiçekler, kanser hücreleri ve başka konularda" yürütülen deneyleri "paha biçilmez" olarak niteleyen bilim adamları, deneylerin yarısının özel şirketler tarafından mali olarak desteklenen ticari amaçlı, yarısının da "tamamen bilimsel amaçlı"olduğunu kaydetti.
http://www.geocities.com/shongar/columbia.htm