Mayıs 02, 2005

YENİ PAPA NE GETİRECEK?

1)Roma Katolik Kilisesi'nin resmi listesine göre, tarihin 265'inci Papa'sı Joseph Ratzinger oldu. Seçimden sonra Aziz Petrus Meydanı'ndaki halkı selamlayarak kısa bir konuşma da yapan Ratzinger'in Papalık döneminde kullanacağı ismin ise "Onaltıncı Benediktus" olduğu açıklandı.
Papa, “Türkiye'nin tarih boyunca, Avrupa'ya kıyasla, başka bir kıtayı temsil ettiğini iddia etmişti. Ratzinger, Türkiye'nin, Arap ülkeleriyle, kültürel bir kıta oluşturmasının daha isabetli olacağını, AB yetkililerinin, Ankara'yla ilişkileri, yakın ve dostane ilişkilerle, sınırlı tutmalarını talep etmişti.

Yeni papanın Türkiye'nin AB üyeliği önünde bir engel oluşturacağı kesin.Papa'nın katolik halkı üzerindeki etkisi yadsınamaz.Sonuçta eninde sonunda refarandumda halk oy verecek.
Türkiye tam olarak bir soğuk savaşın içinde.Doğu'da ermeni sorunu,güneyde kıbrıs,batıda ise Yunanistan...Ve hiçbiri çözülmüş değil.Hatta baskı giderek artıyor.
Alman Papa 15.Benedikt Türklerin yerinden kovulacağını ve geldikleri yere döneceklerini buyurmuş.Aslında 16.Benedikt de aynı şeyi söylüyor dikkat ederseniz(!)Vatikan Türklerin girmemesi için elinden geleni yapacaktır.Ve Vatikanın gücünü önemsemeyen aydınlarımız var.IMFnin bile verdiği kredilerin 1/3 ü vatikanın parasıdır.Sadece Roma'da 5 yıldızlı 6 tane otelleri varmış.Vatikanın yüzlerce katı toprakları varmış diğer ülkelerde.
Eğer teorime göre Vatikan ağırlığını koyarsa dünyada bir inanç çatışması yaşanabilir.

2)Fransa ABnin en radikal tavır takınan ülkesidir.Hatta Fransa ABDden tiksinir.Hollywood filmleri izlenmez fransada...Jean JAcque Renno Matrix filminde oynaması için teklif almıştır.Üstelik reddelimeyecek kadar da büyük bir meblağ.Fakat reddetmiştir..
Dünya savaşı çıkarsa büyük adamlar arasında çıkar.Fransa Rusyanın kaybettiği gücün peşinde bence.AByi kendisi yönetmek istiyor.Fransa ABDnin tek kutuplu ülke olmasına tamamen karşı ve Rusya gibi olmak istiyor.Birgün 3.dünya savaşı çıkarsa eğer bu muhtemelen Fransa ve ABD arasında başlar.Aynen Hollywoodla Fransız sinemasının rekabeti gibi.TAXİ4 vs MATRİX4.....

(alıntı)